Ennek a blognak a célja az, hogy az egészség témaköréből olyan különlegességeket mutasson meg, ami valami pluszt, meglepetést, lelkesedést nyújt, és amit napi gyakorlatban is kipróbálhat bárki, hogy a mindennapokban átélhető szép, egyszerű pillanatokat adjon. A testi-lelki harmónia és az elégedettség érzése véleményem szerint az igazi öröm, és ez az alapja az egészségnek is. Ezt pedig nem a külső körülményeink határozzák meg, bármennyire is egyszerű lenne arra fogni.

„A mosolygós ember sebe gyorsabban gyógyul. Ilyenkor az immunitás megváltozik, a szervezet minden reakciója más. Ez az az állapot, amikor úgy állsz az élethez, hogy a pohár félig tele van, és nem azon siránkozol, hogy úristen, a pohár félig üres.” Csernus Imre

Tanulhatunk a gyermekektől, akik rácsodálkoznak a világra, és egy kis kavicsban is meglátják a csodát. Hosszasan forgatják kezükben, elméláznak rajta. Érdemes ezért visszatérni ehhez a látásmódhoz felnőttként is, és új szemmel nézni a világot, hogy ami körülvesz bennünket nem természetes.

Nemrég én is ezt éltem át, amikor egy mikroszkóp segítségével megtapasztaltam a körülöttünk lévő anyagok szerkezetének csodálatos művészi harmóniáját. A só-cukor oldat például szabályos piramisokat és gyönyörű művészi alakzatokat hoz létre amikor a szemcsék kikristályosodnak:

pszichológia lelki egészség

pszichológia lelki egészség

Fényképezte: Meido

Megtekinthetjük ugyanígy a hópelyhek szerkezetét is. Hát nem gyönyörű?

pszichológia lelki egészség

Fényképezte Alexey Klijatov

Szép napot nektek!

Meido